zondag 28 december 1980

De ochtend werd weer gebruikt met rondhangen in de bus. Lezen en schrijven. In de middag met John naar Ghardaia. Heen en terug hadden we direkt een lift, de eerste auto. Bij het postkantoor stuurde ik een telegram naar Nederland. 20 DA, viel wel mee. Daarna liepen we wat door de stad en kochten wat eten en andere spulletjes, o.a. een scheermes uit China. Ook geld gewisseld: 50 Ffr voor 100 DA. In het kafé praatte ik met een Algerijn die wel whisky wou kopen (200-300 DA). Hij had geen geld bij zich en we rnaakten een afspraak voor de volgende dag. 's Avonds goed gegeten. Heel wat beter dan het ontbijt: Bran Buds, hondevoer. De avond ging weer snel voorbij. Piet was deze dag vertrokken en ging zwerven. Met rugzak en voedsel ging hij weg, zonder Corina daarvan op de hoogte te stellen.
Zondag had ik weer kookdienst, samen met Karin. 's Ochtends voor de havermout gezorgd. 's Middags voor de tomatensoep en voor de avond inkopen gedaan. Een 'echte' kip met wat andere dingen gehaald. De kip schoongemaakt en met hulp van Kechar gebakken en samen met de groente door de rijst gedaan. 
Kinderen van Kechar
Pieter was na een dag alweer terug. Hij was 's nachts gaan slapen in een militair gebied, en om 4 uur 's nachts opgepakt door militairen. Hij had een paar uur doorgebracht op een politieburo. Om 8 uur was hij weer los. Nadat er vanmiddag al gezeurd was over de suiker, nu over de kip die er niet in zat. Met Arne afgewassen en nog wat gelezen. Om 12 uur kwam Ida in de tent. Ze hadden Hans van het vliegtuig gehaald en Jan kwam misschien morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten