woensdag 10 december 1980

Tenten oppakken. Voetjes in de zee. Tanden poetsen en half 10 weg. Bij de auto stonden veel kinderen; nieuwsgierig en brutaal. Onderweg stopten we bij een klein dorpje, waar schoolkinderen stonden. Ze waren vrij, omdat er in "ploegendienst" gewerkt wordt. Ze waren bang voor fotograferen en brutaal.
Moskee Okba Ibn Nafa
Moskee Sidi Sahbi
's Middags kwamen we in Kairouan bij een jeugdherberg. Met Corina, Grika, Johan en Piet ging ik de stad in. Al snel hadden we een gids, Mustafa. Hij vertelde dat hij toeristische informatie gaf. Eerst gingen we naar een mausoleum, daarna kwamen we bij een tapijtententoonstelling. Het bleek al snel dat hij tapijten wou verkopen. Johan dacht erover om een te kopen. We liepen verder naar de Moskee Sidi Sahbi, de barbier die drie haren van Mohammed in z'n kin had. Veel pelgrims bezochten deze moskee. Er waren vandaag wel een paar pelgrims, maar vrijdag, hun zondag is het echt druk.
"Tapijtententoonstelling" in Kairouan
Moskee Sidi Sahbi, Kairouan, Tunesië
Daarna ging ik alleen verder en ging wat eten. Heet broodje met pindasaus en patatten, veel kruiden. Bij de grote moskee kwam ik de anderen weer tegen. Een jongetje vroeg of ik een meisje wilde kopen. De prijs daalde al snel van 2 naar 1 dinar. De grote moskee bekeken, waarna we door de medina, de oude stad gingen. Veel weef- en knoopwerk werd daar gedaan. Een dromedaris voor de toeristen aan het waterputten. Terug bij de tentoonstelling vertrokken Piet en ik. Johan kocht een tapijt voor 500 dollar. Met Piet nog wat rondgelopen en gegeten. Op de terugweg wilden we nog naar een badhuis. Vier jongens zouden ons de weg wijzen. De “50 meter” duurde ons te lang en we gingen weg.
Oog in oog met een kameel (=dromedaris)
Bij de jeugdherberg een warme douche genomen en gegeten. Met Herman en Jan de afwas gedaan en daarna m'n tent opgezet. Mustafa kwam nog even langs en Grika was bijna aan een man. Alouette, Ida en Karin kwamen met drie Tunesiërs binnen die ons naar Gafsa willen gidsen. Eindelijk weer helemaal bijgeschreven. Het Duits van vanavond: "Trinken Wein, schlafen allein; trinken Bier, schlafen bij mir; trinken Wasser, schlafen andere Strasse".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten